◀ חדש! הצטרפו לקבוצה הסגורה שלנו בפייסבוק ושאלו את המומחים להצטרפות >>
קולות
0
1.6k צפיות

מה המדיניות של גוגל בנוגע למיקומים של אתרי הורדות לא חוקיות?

על ידי 150 צפיות
נערך על ידי
אני מראש מצטער על הבורות שכן הניסיון שלי בתחום כמעט אפסי.

מה שרציתי לציין הוא, שלמרות הטענות של גוגל שהיא עושה הכל כדי להציג תוצאות חיפוש כמה שיותר רלוונטיות ולא "ספאמיות", אפשר למצוא טונות של כאלה בעמודים הראשונים בגוגל, בעיקר בתחום ההורדות הלא חוקיות. מדובר בד"כ בדפים שממתחזים (בצורה די מושקעת) לדפי הורדה של ספרים דיגיטליים או כל מיני "צ'יטים" למשחקי אנדרואיד וכדומה.

איך אלו מגיעים לעמודים הראשונים ומה המדיניות של גוגל בנושא זה?

3 Answers

קולות
0
על ידי <סגן אלוף> 21.8k צפיות
היי

מנועי החיפוש מציגים תוצאות לפי ביקוש של הגולשים וכנראה כאשר יש ביקוש אז ישנו היצע. אם אתה מדבר גם על אתרים מושקעים אשר מספקים או מייצרים דפים להורדות בעלי ביקוש גבוה, אז המנועים מספקים את שביעות רצונם של הגולשים.

ישנם במקביל אנשים חרוצים מאחורי הקלעים אשר דואגים לתחזק את העמודים האלו, כך שגם אם מוחקים את הדומיין עליו נמצא האתר והם צצים שוב תחת דומיין או שרת חדש.

גוגל גם מדרג אתרי פורנו לפי ביקוש ויש שיגידו שמדובר באתרים מתחזים אך הם מספקים את הסחורה עבור כמות גדולה של גולשים.

אתה גם מדבר על אתרים אשר מספקים ערך בחינם וזה אטומטית מושך הרבה מאוד קהל והביקוש הוא ענק.
קולות
0
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
אפשר שגוגל בדק ומצא שהחלפת האלגוריתמים לדירוג בביטויי החיפוש הללו תעלה לצמרת תוצאות חיפוש עוד יותר גרועות, ולכן החלפת האלגוריתמים נדחתה בינתיים.
קולות
0
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
אי אפשר לתת לשאלה של איך הם מגיעים לדף ראשון תשובה אמיתית (הן בגלל שזה תלוי בעבודות הקידום ובאלגוריתם של גוגל)
בגדול אם אתה מגיע למסקנה שאתר לא מספק מענה ראוי לשאילתה או שתשלח תלונה\פידבק לגוגל, או שתמתין עד שהוא יעוף לבד.

נקודה נוספת שיש לשקול היא העובדה שתלונות DMCA מסתירות אתרים שמספקים הורדות לא חוקיות (ועונים על כוונת המחפש), את הדפים הספאמים שלא מספקים אותם אי אפשר להסתיר באותה הקלות, ולכן זה מה שנשאר.
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
נערך על ידי
באופן כללי: אתר גרוע\כמעט ולא רלוונטי יעוף לבד מצמרת תוצאות החיפוש רק אם (!) גוגל ימצא (!) מספיק תוצאות חיפוש נוספות שציון הרלוונטיות שלהן לאותו ביטוי עלה בינתיים מעל  לציון הרלוונטיות של תוצאת החיפוש המוצגת עכשיו במקום 11. אבל מה אם גוגל לא ימצא? הרי גוגל לא משאיר מקומות ריקים בסדר הצגת תוצאות החיפוש. (אני מתעלם כרגע מסוגיית הענישה.)

הערה, בעקבות תגובה שהוספתי פה למטה בנושא השימוש של גוגל בקבוצת מדרגים אנושיים לצורך שיפור ביצועי אלגוריתם דירוג אוטומטי:

גם אם קבוצת המדרגים האנושיים עובדת על סט סופי של תוצאות חיפוש שכולן גרועות (על פי חוברת ההנחיות שקיבלו מגוגל) הקבוצה עדיין צריכה להכריע מי יוצג במקום הראשון (מי שהכי פחות גרוע), מי יוצג במקום השני, וכך הלאה.
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
לכן דאגתי גם להציג המלצה לשליחת פידבק
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
פעם חשבתי שדי בשליחת פידבק על קיומה של תוצאת חיפוש לא ראויה\לא רלוונטית בצמרת, כדי שגוגל יבדקו אותה, ויעיפו אותה אם היא באמת לא ראויה\לא רלוונטית.

נדמה לי שכיום אני מבין הרבה יותר טוב את מנגנון הפעולה של מנוע החיפוש גוגל. אותה תוצאת חיפוש הרי השיגה את ציון הרלוונטיות שלה, שהיה מספיק גבוה ביחס לציון של תוצאת החיפוש שהוצגה במספר 11, כדי להופיע לפחות במקום 10. אם הציון הזה הושג בזכות ריבוי קישורים ועל חשבון איכות התוכן, גוגל היו יכולים לבוא בטענות רק לעצמם. גם כיום שליחת פידבק מוצדק עוד לא מבטיחה שתוצאת חיפוש תעוף מהצמרת, בעיקר משום ששיטת הקישורים עדיין מדרגת עבור הרבה מאד ביטויי חיפוש.
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
מה גורם לך לחשוב שטעית.
הפידבקים הללו נבדקים על ידי בוחנים של גוגל והם מטופלים בהתאם כאשר הם מאכזבים את המחפשים
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
נערך על ידי
כי אני מקדיש כעת הרבה יותר מחשבה לאילוצים שגם מנוע החיפוש גוגל כפוף להם, ועל הצורך לפעול על פי פשרות בין אילוצים סותרים ולא על פי ביצוע אידאלי או אופטימלי.
   
ואם תוצאת החיפוש מאכזבת רק את המתלונן? או רק 1% ממי ששאלו את ביטוי החיפוש המסויים? או רק 10% מכלל המתלוננים על תוצאות חיפוש מאכזבות שמוצגות לביטוי החיפוש המסויים? - הפתרון חייב לדעתי להיות כמותי ולא דמוי משפטי, כדי לא להעלות לצמרת תוצאות חיפוש עוד יותר גרועות, וגם, בהתאם למה שכתבתי לאחרונה במדור בתגובה לעמית, לשמר רבגוניות באופי תוצאות החיפוש שבצמרת.

סדר הצגת תוצאות החיפוש, גם בביטויי חיפוש תחרותיים במיוחד, לא מבטיח טווח רכב מאד של איכות\רלוונטיות, עם סבירות גבוהה מאד שעשרת תוצאות החיפוש העליונות מתוך 280,000 יהיו בעלות ציוני רלוונטיות גבוהים מאד במונחים אבסולוטיים. הן משקפות יותר את הטווח העליון באיכות עבודת הקידום ואת המקריות הכרוכה בכך שמי שהשקיע הכי הרבה ב"בניית" קישורים גם השקיע הכי הרבה ברכישת תוכן רלוונטי מקורי וייחודי. ואם לצורך יצירת רבגוניות בצמרת גוגל נאלץ למשוך תוצאות חיפוש ממקומות 30-50?
 
מה יקרה לדעתך אם אתה ואני ועוד 28 חברים נשלח לגוגל תלונה על הצגת adactive במקום הראשון ל[קידום אתרים], בטענה שהיא הרבה פחות רלוונטית מהתוצאות של AskPavel ומ-Wikipedia?
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
אתה תוכל לקבל מענה על השאלות הללו לאחר שתקר את ספק המדרגים הידניים שהודלף, כמו שאמרתי תמצא בו אחלה רמזים שיספקו מענה לשאלתך
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
נערך על ידי
הגבת בעודי ממשיך לכתוב.

(התגובה שהיתה כאן שוכתבה והועברה יותר למטה בדף הזה.)
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
"קראתי את ההנחיות ההן בזמנו ונותרתי עם התובנה שביצועי המדרגים האנושיים לא נועדו לשקף את "שיקולי" מערכת הדירוג האוטומטית "

ציינתי זאת בתשובתי


השאלה לא מובנת לי ממש, בכל מקרה אני לא עומד לקרוא את הספר בשנית כדי להכווין אותך לסעיף הרלוונטי.
בזמנו, זמן קצר לאחר קריאת הספר, כן הכוונתי אותך לדפים שמתייחסים לנקודות שביקשת לקבל עבורם הרחבה אפילו מספר פעמים בדיון באקטיביטק.

תצטרך לקרוא אותו כדי לקבל מענה לשאלה שלך.
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
נערך על ידי
זה לא עניין של סעיף רלוונטי זה או אחר (אלא אם גוגל היה עובר מדירוג אוטומטי לדירוג ידני, ואז כל החוברת סופר-רלוונטית). זה עניין של פרקטיקה הנדסית נפוצה של שימוש בפלט של מדרגים ידניים, כ-Quality Control, כדי לכוונן (!) את הפלט של המערכת האוטומטית להתקרב בביצועייה, עד כמה שמצליחים, לפלט של המדרגים הידניים, למרות שהמערכת האוטומטית לא "מבינה" את ההנחיות ולא "צורם" לה מה שצורם לאדם שקורא תוצאות חיפוש ומדרג אותן.

במילים אחרות, ההנחיות שבחוברת מנחות את המדרגים האנושיים איך לדרג תוצאות חיפוש באופן כללי, אבל הם מקבלים בפועל מטלה לביצוע דירוג על סט תוצאות חיפוש ספציפי לביטוי חיפוש ספציפי. הפלט הידני הוא סדר הצגת תוצאות חיפוש, שיש להן מספר סופי - ודאי שלא כל המיליונים שגוגל מציג לאותו ביטוי חיפוש, והוא מהווה פלט ממוצע של קבוצת המדרגים - אינני יודע איך מטפלים בסטיות גדולות מהממוצע. את האלגוריתם שמדרג את אותו סט תוצאות חיפוש שהוגשו למדרגים האנושיים מכווננים עד ש"יבחר" גם הוא פלט שהוא הקרוב ביותר שניתן להשיג לפלט של קבוצת המדרגים הידניים. לאחר מכן האלגוריתם ממשיך לעבוד לבד על כל תוצאות החיפוש לאותו ביטוי, כולל אלה שיתווספו בעתיד וכולל כמובן אלה שישתנו בעתיד, בעקבות עבודת קידום אקטיבית ופסיבית עליהן.

הרי לך עוד ראיה חזקה, שעלתה על דעתי כרגע, לטענה הותיקה שגוגל משתמש באלגוריתם נפרד לדירוג כל ביטוי חיפוש ולא באלגוריתם יחיד לדירוג כל ביטויי החיפוש.
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
אנא קח בחשבון שההמלצה שלי לא אמורה לגרום לגולש להבין איך האלגוריתם מטפל בכך.
אלא איך גוגל ממליצים לבוחנים אנושיים להתייחס לכוונת המחפשים ולערך של תוצאת החיפוש.

אני לא רואה בהרחבה ראיה כלשהי, אלא פרשנות אישית שיכולה להיות שגויה באותה המידה
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
נערך על ידי
תזכיר לי מה היתה ההמלצה ומה היתה ההרחבה.
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
אין צורך, כל הדיון בדף, קרא אותו
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
נערך על ידי
אחפש את הדף.

בינתיים שכתבתי תגובה קודמת שכתבתי למעלה ואני מעביר אותה לכאן:

קראתי את ההנחיות ההן בזמנו ונותרתי עם התובנה שביצועי המדרגים האנושיים לא נועדו לשקף את "שיקולי" מערכת הדירוג האוטומטית אלא לשמש את עבודת שיפור ביצועי המערכת האוטומטית במאמץ לקרב בין הפלט של שתיהן (סדר הצגת תוצאות החיפוש לביטוי נתון) עד כמה שמצליחים.

אם נמצא ש"כוונון" פרמטר כמותי מסויים במערכת האוטומטית על הערך 10%+ מהערך הממוצע מקרב את ביצועיה לביצועי קבוצת המדרגים האנושיים, הרבה יותר מאשר כוונון של 5%+ ושל 15%+, לאיזה ביטוי מילולי במונחים של שיפור רלוונטיות (או לאיזו הנחיה מפורשת למדרגים) אני יכול לתרגם את הערך 10%+?

יתר על כן, אם בתוצאות החיפוש לביטוי חיפוש אחר, אפילו קרוב, נמצא ש"כוונון" פרמטר במערכת האוטומטית על הערך 14%+ מקרב את ביצועיה לביצועי קבוצת המדרגים האנושיים, הרבה יותר מאשר כוונון של 5%+, של 10%+ ושל 15%+, לאיזה ביטוי מילולי במונחים של שיפור רלוונטיות (או לאיזו הנחיה מפורשת למדרגים) אני יכול לתרגם את ההבדל שבין הערך 10%+ בתוצאות החיפוש לאותו ביטוי לבין הערך 14%+ בביטוי הזה?
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
אין לי שום מידע על החלק שאותו גוגל נותן לדירוג המדרגים הידניים באלגוריתם שלהם
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
נערך על ידי
ואם ההשערה שלי, שגוגל השתמש בעבר במדרגים אנושיים לצורך כוונון אלגוריתם מכני, כדי לשפר את ביצועי האלגוריתם המכני, היתה נכונה, ספק אם הם עוד משתמשים במדרגים ידניים, כי השימוש באלגוריתם שאמור לדרג את תוצאות החיפוש לביטוי חיפוש נתון, על פי מה שהוא למד על ההתנהגות וההעדפות של האוכלוסיה ששואלת את אותו ביטוי חיפוש, מבטל את התועלת שבשימוש בקבוצת ביקורת  אנושית. הסיבה לכך היא שקבוצת הביקורת האנושית איננה זהה, ואין שום סיבה שתהיה דומה, לאוכלוסיה ששואלת את ביטוי החיפוש הנתון.

מאידך, לאותם ביטויי חיפוש נפוצים (!) שעבורם עוד לא הוכנס לשימוש אלגוריתם דירוג הפועל על פי שיטות לימוד מכונה (AI), סביר להניח שקבוצת ביקורת של מדרגים אנושיים עדיין שימושית לשיפור ביצועי אלגוריתם הדירוג הייחודי שמופעל על תוצאות החיפוש של ביטוי החיפוש הנתון.

כתבתי לך בתגובה אחרת על הניסיון שלי עם מערכות לחיזוי מדדים כלכליים. איכות הביצוע שם נמדדה ביחס למדד המחירים לצרכן שפורסם בפועל ב-15 לחודש, או לשער הדולר היומי, וכו'. כאן הערך לייחס איכות הביצוע של האלגוריתם המכני הוא סדר הצגת תוצאות החיפוש לביטוי החיפוש הנתון, שהפיקה קבוצת הביקורת האנושית. ויחד עם זאת, אינני רואה איך סט סופי של הנחיות מפורשות יכול להועיל למישהו שמחוץ לקבוצה, כי הקבוצה עשויה לקבל פעם אחת מטלת דירוג על ביטוי חיפוש שיש בצמרת שלו לפחות 20 או 30 תוצאות חיפוש מצויינות (על פי הקריטריונים של חוברת ההדרכה הכללית), ולקבל בפעם השניה מטלת דירוג על ביטוי חיפוש שיש בצמרת שלו 20-30 תוצאות חיפוש גרועות במיוחד, כי כל שאר תוצאות החיפוש לאותו ביטוי הן עוד יותר גרועות!
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
כל עוד אתה יכול לשלוח פידבק אז היו גם בוחנים אנושיים שיבדקו אותו.
לכן הספק שלך לא ממש תואם למה שקורה במציאות
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
אינני זוכר שקראתי אי-פעם משהו על פעולת המערכת שבוחנת את התלונות על תוצאות חיפוש שאינן רלוונטיות מספיק, או שהן ספאמיות, ומימדיה, בצמרת תוצאות החיפוש של כל ביטויי החיפוש בכל השפות ובכל הוריאציות של גוגל באנגלית. אולי הם מקבלים 5,000,000 תלונות ליום?

נתקלת פעם במישהו שקיבל משוב מתמשך וענייני (!) מגוגל לאחר הגשת תלונה?
על ידי <רב אלוף> 178k צפיות
אולי, עדיין הם נבחנים יידנית
על ידי <רב אלוף> 112k צפיות
מנשה ידידי, כאשר אתה קורא תגובה שלי ומתכוון להגיב עליה, תמתין 10 דקות לפחות, וגם אז כדאי להסתכל אם לא שיניתי או הוספתי משהו בינתיים.

4,357 שאלות

7,386 תשובות

9,949 תגובות

2,154 משתמשים

שאלות קשורות

4 תשובות
קולות
+1
שאלה נשאלה על ידי 29/12/15 על ידי ג'ני 280 צפיות
1 תשובה
קולות
0
1 תשובה
קולות
+2
...